fredag 5 september 2008

Söndag i Tunaberg med Crille, Marco och Lille Varg

Efter lite flummande på de vanliga klassikerna, fick vi för oss att vi skulle klättra Katedralen. Crille, Lille Varg och undertecknad (med 24 km löpning i vaderna och röven från lördagen) gjorde den alla på andra försöket. Kanske inte 8+ riktigt, den graden avskräcker nog tyvärr många potentiella bestigare. Men wow, vilken led. En helt fantastisk sekvens genom traversen under taket och klart fin klättring i diedret. Inte särskilt hård, mer avig och otroligt kul... ...och användarvänligt retrobultad. Crille J sköt några bilder, hoppas de lockar till klättring.











2 kommentarer:

jwi sa...

Jag klättrade med Kiruna-Oskar idag och han sa att han vände sig med ansiktet utåt och stämmde med ryggen upp under taket och då tyckte han Katedralen var typ 7a+. (I och för sig, utan att någonsin varit där så ser det ut som du gjorde samma på sekvensbilderna)

Alla brukar ju addera en grad eller så till vadsomhelst som Oskar säger...

Erik Massih sa...

Ja vad vet jag, men 8+ är den nog i vart fall inte. Graden är väl bara i oreviderad form ett uttryck för de näst intill konsekventa Lundahl/selinska övergraderingarna i de övre gradskikten. Leder i stan som repeterats mycket har ju blivit justerade för länge sen. Tycker väl själv den kändes som en 5.12 alltså 8.